Hoe kies je jouw föhn? - Carmen
 • Inspirerend sinds 1963
 • Twee jaar garantie
 • In meer dan 1500 winkels
 • Kwaliteit & Service
 • Beautymerk

Hoe kies je jouw föhn?

:: Carmen Terug naar overzicht

Op zoek naar een nieuwe föhn, waar let je op?
Is je föhn aan vervanging toe? Of heb je langer haar laten groeien waardoor je lage wattage föhn (lees= lage blaaskracht) niet meer voldoet? Waar let je op als je een nieuwe haardroger uitzoekt? Er zijn er namelijk ontzettend veel, maar hoe weet je nu met welke jouw haar perfect droogt en in model wordt geblazen? De verschillende uitvoeringen van haardrogers hebben te maken met het aantal (warmte)standen, aantal blaasstanden, vermogen én bijgeleverde accessoires. Sommige föhns zijn zelfs mee te nemen op vakantie, je klapt ze zo in en ze zijn dus compact en gemakkelijk in de koffer weg te stoppen. Hieronder lees je alle belangrijke punten over haardrogers om het je gemakkelijk te maken.

Wattage
Voor het drogen en in model brengen van korter haar volsta je een föhn uit te kiezen met een laag Wattage. Heb je lang en/of dik haar dan is het nodig om een apparaat met een hoger Wattage te gebruiken, denk aan 1600 Watt of hoger. Hiermee wordt de blaaskracht verhoogd en is je haar dus eerder droog.

(Warmte)Standen
Met een hoge blaasstand droog je je haar, met een lage blaasstand breng je je haar in model. De warmte zorgt ook voor het eenvoudig ‘ombuigen’ van je haar in de gewenste richting. Wil je je haardroger dus gebruiken voor meer dan alleen drogen van je haar, dan is het aan te raden een apparaat te zoek met meerdere blaasstanden en met warmte.

Koude luchtstroom / Coolshot
Met een koude luchtstroom fixeer je je haar in de gewenste stand. Als je het met warmte eerst in model hebt gebracht, is het raadzaam het daarna nog met een koude stand te föhnen. Sommige haardrogers hebben een extra koude luchtstroom, dit heet: Coolshot.

Diffuser versus blaasmond
Met een diffuser op een haardroger, kun je krullen beter tot zijn recht laten komen. Ook al heb je maar een beetje slag in je haar, met een diffuser krijg je extra veel krullen. Zet de diffuser op je föhn als je haar bijna droog is, en zet de diffuser dan op je hoofdhuid en maak draaiende bewegingen. Gebruik een niet te hoge luchtstroom/blaasstand. Met een blaasmond kun je heel gericht lok voor lok drogen en in model brengen. Je concentreert zo als het ware de luchtstroom. Ook wordt pluizen en kroezen van het haar verminderd.

Geschikt voor het buitenland
Ben je veel onderweg en wil je je haardroger meenemen, heb je dan al eens aan een reisföhn gedacht? Deze is compact en in te klappen zodat hij heel eenvoudig is mee te nemen. Nog een voordeel: als ze in het buitenland een andere Voltage hebben, schakelt hij automatisch om zodat hij overal ter wereld werkt!

Last but not least: dacht je dat het föhnen van je haar schadelijk is? Het is juist belangrijk dat je haar zo kort mogelijk nat is, lees ook maar eens onze eerdere blog hierover.

Algemene tip: Föhn je haar droog op de kop, voor instant volume!

Voor een overzicht van alle Carmen haardrogers ga je naar onze overzichtspagina.

Reacties (4)
Plaats een reactie
Reacties
 • Isa Janssen 06-03-2018 14:42:32
  Handig! Ik heb nooit geweten dat de koude stand voor het fixeren is!
 • Karen 06-03-2018 14:42:32
  Ik zoek dus een föhn, heb wel wat aan deze tips gehad. Super bedankt voor dit artikel.
 • ifehejikocax 13-06-2019 02:28:21
  http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone Without Dr Prescription <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone</a> xce.ytfp.carmen.nl.buz.ci http://mewkid.net/buy-prednisone/
 • axeretofogit 13-06-2019 04:38:36
  http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Buy Prednisone <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">23</a> lih.vhxx.carmen.nl.stb.jv http://mewkid.net/buy-prednisone/

Lees deze artikelen ook eens

Blijf op de hoogte: volg Carmen op 13 November 2019
Blijf op de hoogte: volg Carmen op
Lees verder
Back to work 12 September 2019
Back to work
Lees verder
Summertime 12 July 2019
Summertime
Lees verder
Twitter
Facebook
Favoriete pins