Kapselkeuzestress in de kapperstoel - Carmen
 • Inspirerend sinds 1963
 • Twee jaar garantie
 • In meer dan 1500 winkels
 • Kwaliteit & Service
 • Beautymerk

Kapselkeuzestress in de kapperstoel

:: Carmen Terug naar overzicht

Als je haar maar goed zit… een veelgehoorde spreuk, maar wanneer zit je haar nou goed? Laat ik voorop stellen dat je jezelf goed moet voelen bij hoe je eruit ziet, dus ook bij je kapsel. Want je kunt wel uren bij de kapper zitten voor die perfecte kleur, opgestoken hairdo maar als je je er niet prettig bij voelt om al die speldjes en haarlak te dragen is dat 'just not your cup of tea' en dat straal je dan hoogstwaarschijnlijk ook uit.

Haartrends
Je kunt laten leiden door de trends van het seizoen. Is de halflange bob in? Is rood de nieuwe kleur voor het najaar? Dat kan allemaal wel zo zijn, maar het moet je wel staan en zoals hierboven gemeld moet je het kapsel zelf mooi vinden.

Krullen versus steil haar
Om erachter te komen wat je mooi bij jezelf vindt is het goed om te experimenteren. Lang leve de krul- en stijltang! Wat het is echt waar: wie krullen heeft wil steil haar, en wie sluike lokken heeft wil maar al te graag slag en volume. De eerste keer dat je dan een heel andere look creëert dan je gewend bent kun je er erg vreemd tegenaan kijken. Geef het even een dag (of 2!), want als je altijd dat 'krullenbolleke' bent geweest is een steile coupe wel ineens iets heel anders!

Gezichtsvorm en huidtint
Erg belangrijk voor het kiezen van de juiste 'schnitt' oftewel coupe is jouw gezichtsvorm. Heb je een vierkant gezicht of rond, dan kun je niet alle haarscheidingen en lengtes 'hebben'. Laat je daarom vooraf altijd adviseren door je kapper. Zij kijken met je mee of jouw gewenste knipbeurt wel echt zo'n goed idee is. Ook als je voor een hele uitgesproken haarverf kleur wilt gaan zou ik om advies vragen. Als je een hele bleke huid hebt, is donkerbruin of zwart misschien niet zo mooi als je in eerste instantie denkt. Ook hierbij kan de kapper een goede adviserende rol spelen.

Occasion

Kies een kapsel die past bij je (werk)omgeving. Kiezen voor een kapsel dat overdreven ingewikkeld is of dat duidelijk veel tijd en onderhoud vraagt, past niet zo goed wanneer je werkt bij bijvoorbeeld een kinderdagverblijf. En zo straalt een gewone paardenstaart niet het niveau van aandacht voor detail uit dat je wilt uitstralen wanneer je in een kledingzaak aan de slag gaat.

Heb je nog meer tips voor het kiezen van je kapsel en wil je dat graag delen met anderen?

Reacties (4)
Plaats een reactie
Reacties
 • Joanne de Vries 06-03-2018 14:42:32
  Bij een langwerpig gezicht is volume in je haar erg belangrijk.
 • Melissa Waslander 06-03-2018 14:42:32
  Als je het net als mij leuk vind om veel met je haar te kunnen doen kan je het beste kiezen voor een lang kapsel met geen of weinig laagjes. Op deze manier is je haar omhoog steken of wegspelden het makkelijkst.

  Groetjes Melissa
 • Denis 06-03-2018 14:42:32
  Ik erger me vooral aan mijn haar. Het is echt te dun waardoor je delen van mijn "huid" ziet. Mijn tik gaat daarin zo ontzettend ver dat ik al tijdens het fietsen ermee bezig ben. Is daar ook meer informatie over toevallig?
 • carmen 06-03-2018 14:42:32
  Hoi Denis. Om antwoord te geven op je vraag zouden we wat meer infornatie moeten hebben. Kun je je emailadres sturen zodat we wat aanvullende vragen kunnen stellen? We willen graag meedenken om je te helpen! Dit kan naar info@carmen.nl. groetjes, Carmen

Lees deze artikelen ook eens

Blijf op de hoogte: volg Carmen op 13 November 2019
Blijf op de hoogte: volg Carmen op
Lees verder
Back to work 12 September 2019
Back to work
Lees verder
Summertime 12 July 2019
Summertime
Lees verder
Twitter
Facebook
Favoriete pins