Coiffure award 2016: de ‘Oscars’ onder de kappers! - Carmen
 • Inspirerend sinds 1963
 • Twee jaar garantie
 • In meer dan 1500 winkels
 • Kwaliteit & Service
 • Beautymerk

Coiffure award 2016: de ‘Oscars’ onder de kappers!

Terug naar overzicht

Hallo lieve lezers,

Daar ben ik weer! In mijn eerste blog heb ik mezelf aan jullie voorgesteld. Dit keer wil ik jullie kennis laten maken met hetgeen wat de laatste maanden beslag heeft gelegd op mijn leven: de Coiffure Award 2016. Ook wel dé ‘Oscars’ onder de kappers ;). Voor velen van jullie is dit misschien een nieuw begrip, waardoor ik dit graag onder de aandacht wil brengen. De Coiffure Award is de meest prestigieuze onderscheiding binnen de Nederlandse kappersbranche en betreft een wedstrijd op basis van haarmodefotografie voor kappers uit heel Nederland. Het wordt georganiseerd door Schwarzkopf en Coiffure Magazine en wordt in binnen- en buitenland omschreven als dé belangrijkste haarwedstrijd in dit vakgebied.

Als haarstylist heb ik hier ook aan meegedaan. Hierdoor kan ik jullie alles vertellen over de belevenis en hoeveel impact deze wedstrijd heeft op het leven van een haarstylist ;).

De Coiffure Award: wat is het?

Het gaat dus om een haarmodefotografiewedstrijd waar iedere kapper en haarstylist uit Nederland aan mee kan doen. Hoe werkt het? Je bedenkt een concept/thema, werkt deze uit en zoekt daarbij het passende team. Denk hierbij aan een fotograaf, kledingstylist en modellen. Hoe gek het ook klinkt, ik doe nagenoeg dagelijks fotoshoots, maar toch heb ik met deze fotoshoot echt áltijd weer bibberende handjes, slapeloze nachten en stress!! Je zou denken dat wanneer je deze shoot hebt gedaan, en de foto’s hebt ingeleverd bij de organisatie van de Coiffure Award, dat het dan voorbij is en je je leven weer normaal kunt voorzetten. Maar nee, eigenlijk begint het dan pas!

In totaal ontvangt de jury ongeveer tweeduizend (!) inzendingen. Elke inzending bestaat uit vier foto’s, die individueel passen in een serie. Nadat de Nederlandse jury zich erover heeft gebogen, gaan de geselecteerde foto’s naar Londen voor een tweede juryronde. Deze jury bestaat uit dé topnamen binnen het vakgebied. Onder toezicht van de notaris rollen er per categorie tien genomineerden uit en volgt het spannende moment: de bekendmaking!

Gierende zenuwen! Ben ik een van de genomineerde kappers?

Op 18 maart 2016 was het zo ver. Heel ‘haarstyling Nederland’ zweette peentjes bij de brievenbus in afwachting van een nominatie. Ik ben wel honderd keer naar mijn brievenbus gelopen maar steeds helemaal niets! De zenuwen speelden mij parten en ik kon het niet laten om mijn Facebook te openen. Nu sloegen de zenuwen en onzekerheid helemaal toe! Wat een prachtige series en blije gezichten zag ik van de genomineerde kappers voorbijkomen. Ik besloot mijn brievenbus toch nog een keer te checken. En daar, in die brievenbus, lag een envelop van de Coiffure Award. Met trillende handen en het hart in de keel opende ik deze envelop en las tot mijn grote verbazing:

‘GEFELICITEERD U BENT GENOMINEERD voor de categorie Dames Zuid-Holland en Pers!!!’

Wauw! Ik krijg er gewoon weer tranen in mijn ogen van nu ik dit schrijf. Wat een waanzinnig gevoel ging er op dat moment door mijn lijf. Dit betekende dat ik tot de top tien beste haarstylisten van Nederland behoorde. Ook de nominatie voor de Pers Award is als internationaal hair- en make-up artist enorm belangrijk omdat deze categorie gejureerd wordt door beautybolwerken als Vogue, Harper’s Bazaar, Elle en Marie Claire. Aaaiiiii!!

Wat moet ik aan?

En ja, dan begint het volgende ding: ‘de jurk’. Dit is en blijft toch echt een ding! Elke vrouw heeft het in die daaropvolgende twee maanden over welke jurk ze aan moet. Nou, bij mij was dit natuurlijk net zo ;)! Na elf jurken, zeven tassen en vijf paar schoenen als gloednieuw te hebben gekocht, heb ik mijn keuze laten vallen op een lange witte jurk met lange mouwen, laag decolleté en open rug J. Uiteraard ben ik erg benieuwd wat jullie ervan vinden!

De uitreiking van de Coiffure Award

En dan de uitreiking…. Dit jaar vond het gala plaats op 1 mei in Studio21 te Hilversum. Dit werd gepresenteerd door Johnny de Mol en is altijd een ‘big happening’! Denk hierbij aan het rode loper-moment, BN’ers, optredens, mooie shows en iedereen die er op zijn best uit zien. Mijn nummer 1 event in de kappersbranche!

De avond werd geopend met de opkomst van alle genomineerden die vanaf achter de coulisse over het podium de zaal in liepen. Daarbij behoorde ik gelukkig ook! In mijn mooie witte elegante jurk huppelde ik zo trots als een pauw over het podium. Met je naam en foto levensgroot op het beeldscherm, iedereen die naar je kijkt en voor je klapt. Wauw wat gaaf! Dit was echt even mijn moment of fame! J

Daarna kwam er een soort van ontlading en kon ik de avond vervolgen met een heerlijk diner en een glas rode wijn! Het was echt een fantastische avond waarbij je werd geïnspireerd door optredens en mooie shows. Zo gaf de Hairdresser of the Year van het vorige jaar traditioneel een show en dit jaar werd deze gegeven door Arjan Bevers van Avanti Kappers. Hij zette echt een enorm geweldige show neer wat super gaaf en inspirerend was om naar te kijken!

Het onbeschrijfelijke gevoel: een tweede plaats!

Toen kwam het moment wat mijn avond werkelijk waar nog fantastischer maakte: de uitreiking van mijn categorie Dames Zuid-Holland. Een tweede plaats! Een onbeschrijfelijk gevoel met bovenal de waardering die het geeft voor mij als haarstylist!

Dit jaar werd de titel ‘Hairdresser of the Year’ gewonnen door niemand minder dan Hester Wernert. Hierdoor staat zij nu in de Hall of Fame waar zij ook meer dan terecht thuishoort. Het is geweldig om te zien dat ook haar harde werken op deze manier wordt beloond. Een echte topprestatie! Dit fantastische event hebben we uiteraard dansend afgesloten op de afterparty waar Di-rect een optreden gaf en dj Vinny James tot in de late uurtjes zijn beats liet horen.

Na deze geweldige avond kon ik het hoofdstuk Coiffure Award 2016 met een voldaan gevoel afsluiten: Ik ging naar huis met ZILVER :).


Graag tot de volgende keer! Liefs Juliette

Reacties (2)
Plaats een reactie
Reacties
 • Eject Recordings 06-03-2018 14:42:23
  Ben ongelooflijk trots op je Juliette.! Ga zo door. Grt Dennis
 • Juliette 06-03-2018 14:42:23
  Hi Dennis,
  Dank je wel voor je lieve berichtje, super leuk om te horen! Liefs juliette

Lees deze artikelen ook eens

Summertime 12 July 2019
Summertime
Lees verder
NIEUW: LS170 30 April 2019
NIEUW: LS170
Lees verder
 Waarom je NOOIT meer reinigingsdoekjes gebruikt 18 March 2019
Waarom je NOOIT meer reinigingsdoekjes gebruikt
Lees verder
Twitter
Facebook
Favoriete pins