Genieten van de lifestyle en fotoshoots op Bali - Carmen
 • Inspirerend sinds 1963
 • Twee jaar garantie
 • In meer dan 1500 winkels
 • Kwaliteit & Service
 • Beautymerk

Genieten van de lifestyle en fotoshoots op Bali

:: Julliëtte den Ouden Terug naar overzicht

Ik ben dit jaar tijdens de zomer vier weken op Bali geweest. Voor fotoshoots en natuurlijk de heerlijke lifestyle daar. Je zou het bijna niet geloven, maar naast mijn passie voor haar & make-up heb ik ook nog andere hobby’s: alles wat te maken heeft met natuur en avontuur. Als het maar hard, hoog en snel gaat! Jazeker, ik ben een echte adrenaline junkie!  Hiervoor is Bali een fantastische bestemming. Je kunt er heerlijk surfen, rustig motorrijden of lekker crossen, bergbeklimmen, noem het maar op! En ja, ik zou geen workaholic zijn als ik dit niet zou combineren met mijn grootste hobby, namelijk mijn werk!

Gave fotoshoots op Bali

Op Bali heb ik hele mooie en gave fotoshoots mogen doen. We hebben vooral geshoot voor swim wear en sieradencampagnes. Hier leent de omgeving zich heel goed voor. Zoals in de natuur bij prachtige watervallen én op het strand. Tijdens deze fotoshoots heb ik de Carmen Chopstick Curler krultang goed kunnen gebruiken! Ook hebben we geshoot op te gekke indoor locaties en zelfs met olifanten! Wauw! Ik krijg er weer helemaal rillingen van als ik eraan terugdenk. Nu ik dit schrijf ontstaat er een glimlach van oor tot oor. Wat was dát gaaf!

Een typische dag voor een haarstylist in een warm oord verloopt als volgt: je start vroeg met het preppen, oftewel voorbereiden, van haar en make-up rond 03.30 ‘s nachts, en soms zelfs vroeger. Dit komt omdat je dan met zonsopgang kunt shooten, wanneer de lichtomstandigheden het mooist zijn. Wanneer de zon te hoog staat wordt het namelijk lastiger om mooi te shooten. Niet alleen omdat het dan te warm is, maar ook omdat je dan te maken krijgt met ‘hard’ licht en je te veel lelijke schaduwen in het gezicht krijgt. Dat werkt natuurlijk niet bevorderlijk voor het resultaat.

Het drukke leven achter de schermen

Nou, op Bali verliepen de dagen net zo. Vaak hadden we ‘s ochtends een shoot, en konden we ‘s middags weer haar en make-up preppen voor een volgende shoot. Want net als met zonsopgang heb je ook met zonsondergang vaak hele gave foto’s. Door de snelle lichtverandering krijg je ook veel diversiteit in de serie.

Tijdens zo’n shoot ben ik vaak diegene die het drukst bezig is. Dit komt niet alleen omdat ik het haar en de make-up moet verzorgen. Ik ben ook met andere zaken druk in de weer. Tijdens het shooten sta ik bijvoorbeeld steeds naast de fotograaf om alles in de gaten te houden. Wanneer er dan een haartje verkeerd ligt of een wenkbrauwhaar geborsteld moet worden spring ik erin!

Naast de geweldige fotoshoots heb ik ook deel mogen uitmaken van de Rob Peetoom Family.

Zo heb ik voor hen de haarstyling verzorgd voor Bali Fashionweek, het haar en de make-up verzorgd tijdens een fotoshoot en training gegeven op de Academy in eén van de geweldige spa’s. Al met al was het een geweldige trip waarbij ik ook mocht verblijven in een van Rob Peetoom zijn villa’s! Echt een paradijs waar iedereen wakker zou willen worden!

Op zoek naar de roots van mijn grootouders

Deze fantastische werktrip sloot ik af in Jakarta. Daar ging ik op zoek naar mijn roots. Mijn opa en oma zijn namelijk van Indonesische afkomst en woonden samen in Jakarta voordat zij Indonesië verlieten. Zij dachten oorspronkelijk dat dit een tijdelijke oplossing zou zijn, en dat ze gauw weer terug zouden keren om hun leven weer voort te zetten. Met lege handen en zonder enige tastbare herinneringen kwamen zij Nederland binnen. Nu, 60 jaar later, ging ik als eerste familielid op zoek naar hun roots. Vooral omdat ik nu het nog kan die lege handen waarmee ze zijn gekomen wilde vullen met mooie herinneringen van toen.

Zo heb ik het huis bezocht waar zij vroeger woonden, en ben ik de plekken afgegaan waar zij in hun jeugd rondhingen en zich vermaakten. Dit was allemaal zo bijzonder om te doen. Wat nog het meeste impact op mij heeft gemaakt is het bezoeken van het graf van mijn overgrootvader. Hij lag in een verzamelgraf op een begraafplaats waar alleen mensen lagen die geëxecuteerd zijn tijdens de oorlog. Hier heb ik foto’s van gemaakt en aan mijn opa en oma gegeven.

Hoe indrukwekkend is het om aan de andere kant van de wereld antwoorden te vinden op vragen die je jezelf als klein kind al stelde. Ik kan hier nog duizenden woorden over schrijven. Bijvoorbeeld over wat het heeft gedaan met mijn emoties en gevoelens. Ik had nooit verwacht dat het zoveel in mij teweeg zou brengen. Hoe mooi is het om je opa en oma dit als geschenk te geven…

Liefs en tot gauw!

Juliette

Reacties (3)
Plaats een reactie
Reacties
 • Ma 06-03-2018 14:42:22
  Top wat je allemaal doet voor passie !! Ga daar maar gewoon mee door Juul
 • aluhaxo 15-08-2020 03:14:23
  [url=http://mewkid.net/when-is-rabunya/]Cialis 20 Mg[/url] <a href="http://mewkid.net/when-is-rabunya/">Cialis</a> ycz.koef.carmen.nl.zyl.zo http://mewkid.net/when-is-rabunya/
 • idokuvugec 15-08-2020 09:00:41
  [url=http://mewkid.net/when-is-rabunya/]Cialis[/url] <a href="http://mewkid.net/when-is-rabunya/">Cialis Generic</a> itk.atpf.carmen.nl.rqg.yd http://mewkid.net/when-is-rabunya/

Lees deze artikelen ook eens

Blijf op de hoogte: volg Carmen op 13 November 2019
Blijf op de hoogte: volg Carmen op
Lees verder
Back to work 12 September 2019
Back to work
Lees verder
Summertime 12 July 2019
Summertime
Lees verder
Twitter
Facebook
Favoriete pins