Altijd jong door deze tips - Carmen
 • Inspirerend sinds 1963
 • Twee jaar garantie
 • In meer dan 1500 winkels
 • Kwaliteit & Service
 • Beautymerk

Altijd jong door deze tips

:: Carmen Terug naar overzicht

Hét magische kapsel om jezelf te verjongen
Oké, laat ik direct eerlijk zijn: Er bestaat niet dat "éne" kapsel dat elke vrouw op een magische manier jonger maakt en dat dus iedereen direct kan laten aanmeten. Er zijn wél een aantal eenvoudige trucjes die gewoonlijk helpen om ouderdomstekenen te verdoezelen. Laat ik dus enkele veel voorkomende fouten die vrouwen maken aanstippen en hierbij tips geven.
Sommigen hebben mazzel en behoren tot de categorie vrouwen waarbij de sporen van de tijd geen invloed hebben op hun looks. Maar anderen moeten er hard voor werken door exact de juiste keuzes te maken. Denk hierbij aan voeding, sport en de juiste verzorgingsproducten. Wat vaak vergeten wordt is dat je haren ook veel verhullen. Hoog tijd om hier dus eens even in te duiken!

Het juiste model
Een juiste coupe kan het verschil maken. Als je erg sterke gelaatstrekken hebt, is het belangrijk deze met je kapsel niet op de verkeerde plaats te accentueren. De eerste rimpeltjes wil je namelijk liever verdoezelen. Het beste kan dan gekozen worden voor zachte golven in het kapsel. Laat je hierbij altijd adviseren door je kapper. Kijk dus samen goed naar de vormen van, en in je gezicht (zoals kaaklijn en neus) en bekijk wat je wel en wat je niet wilt accentueren.

Wel of geen pony?
Een pony geeft een levendige jeugdige uitstraling! Maar let op: een pony staat niet iedereen. Heb je last van dunner wordend haar, neem dan geen pony. Dan bereik je het tegenovergestelde effect.

Welke kleur maakt oud?
Belangrijk om te verjongen is natuurlijk het verdoezelen van eventuele grijze haren. Niet alleen omdat grijs staat voor ouderdom, maar ook omdat witte haren niet erg flatteren. De fijne rimpeltjes in je gezicht zijn ook direct meer zichtbaar.
Verf je haar dus (het liefst in je eigen natuurlijke kleur en met warmere tonen) en let er daarbij op dat je de grijze haren anders behandelt dan de rest van je haar(kleur). Het haar zonder pigment zal kleuren naar het juiste kleurniveau, maar het haar dat al kleur had, pakt donkerder uit.
Kies een niet te donkere kleur om jong te ogen. Je denkt wellicht dat je hierdoor de grijze haren sneller bedekt, maar dat hoeft niet, en de juiste (zachte) kleur zal je gelaatstrekken er subtieler laten uitzien en rimpeltjes doen verminderen. (dus niet te donker en niet te licht).

Kort versus lang haar
Heb je als advies een kort kapsel aan te laten meten? Voor sommige vrouwen is een kort kapsel iets goeds, maar het moet het juíste kapsel zijn en kort is relatief. We zien in Nederland (nog steeds) dat oudere vrouwen voor een kort kapsel gaan. Dit hoeft helemaal niet de juiste oplossing te zijn. Het draait namelijk om je gezichtsvorm en de conditie van je haar. Is dit nog prima en glanzend, laat het dan alsjeblieft lang(er)! Korte coupes doen soms wel degelijk oud(er) lijken.

Conditie van het haar
Voorkom lijzig haar met dunnere punten. Naarmate je ouder wordt, wordt ook je haar dunner en brozer (verzorg het daarom zo goed mogelijk!) Als je hier last van hebt, kun je het knippen in een korte(re) coupe om optisch meer volume te creëren.

Met steil (er) haar oog je jonger
Wie denkt dat je maar zoveel mogelijk krullen moet maken om springerig en jeugdig te lijken heeft het mis. De permanent krul is passé en watergolven maakt ook oud.
Krullen kunnen wel helpen om de aandacht af te leiden van te opvallende en te grote gelaatstrekken. Belangrijk is dat je kiest voor de juiste soort krul. Een krul gemaakt met een Carmenset of krulborstel maakt perfecte slagen en omvormingen die zorgen voor die zachte, jonge uitstraling.

Heb jij nog andere tips voor het verjongen van je looks? Deel ze hieronder!Reacties (2)
Plaats een reactie
Reacties
 • LIsa van DIjk 06-03-2018 14:42:32
  Ik heb bijna mijn hele leven al een pony omdat ik niet zo goed weet wat ik anders met mijn haar moet doen. Mijn kapster heeft laatst voorgesteld om mijn pony anders te knippen en wow wat een verschil! communiceer goed met je kapper en doe onderzoek. Erg leuk stuk Carmen!

  Kus LIsa
 • Jory 06-03-2018 14:42:32
  Ik wou dat dat ene kapsel die altijd werkt wél bestond... zucht ;-)

Lees deze artikelen ook eens

Blijf op de hoogte: volg Carmen op 13 November 2019
Blijf op de hoogte: volg Carmen op
Lees verder
Back to work 12 September 2019
Back to work
Lees verder
Summertime 12 July 2019
Summertime
Lees verder
Twitter
Facebook
Favoriete pins