Gastblog: Stylen en krullen van je hair extensions - Carmen
 • Inspirerend sinds 1963
 • Twee jaar garantie
 • In meer dan 1500 winkels
 • Kwaliteit & Service
 • Beautymerk

Gastblog: Stylen en krullen van je hair extensions

:: Gastblog Terug naar overzicht

Gastblogger: Magda van Maggies Hair aan het woord

Ik krijg met regelmaat de vraag óf je je aangeschafte hair extensions kunt krullen en stylen. In deze blog geeft Magda van Maggies Hair je stylingtips- en trucs over het werken met hair extensions en hoe jij langer plezier kan behouden van jouw gekrulde haren. Enjoy reading!

Niet iedereen is gezegend met een gezonde en volle bos haar. Misschien lukt het je niet om je eigen haar te laten groeien (dit kan meerdere oorzaken hebben). Dan kun je tegenwoordig heel eenvoudig je kapsel aanvullen met extensions voor haarvermeerdering en/of -verlenging. Je hair extensions kun je alleen stylen met je Carmen apparaat als ze van echt haar zijn gemaakt. Gebruik nooit een temperatuur hoger dan 180 C. Hieronder geef ik uitleg en nog meer handige tips.

Er zijn hair extensions in verschillende soorten en maten, met krul of zonder krul. Je kunt ze bevestigen d.m.v. clip-ins of micro-ringen. Misschien heb je ze laten plaatsen door een professional, of clip je ze zo nu en dan eens in? Hoe dan ook, het is fijn om te weten of je die prachtige lokken kunt stylen of krullen. Je wilt natuurlijk niet dat je extensions blijven ‘plakken’ aan je favoriete Carmen krul- of stijltang.

Synthetisch vs. Human hair
Allereerst is het belangrijk om onderscheid te maken tussen synthetische hair extensions of 100% human hair extensions (echt haar). Om kort en bondig te zijn: synthetisch haar kun je niet stylen of krullen. Je extensions gaan dan namelijk echt smelten. Vraag dus duidelijk aan degene bij wie je de extensions hebt aangeschaft of dit gemaakt is van echt mensenhaar of van synthetisch haar!

Tip: als je hair extensions gaat kopen, betaal dan liever wat meer, en kies voor Human Hair extensions. Je hebt hier op termijn veel langer plezier van, je eigen haar blijft in betere conditie én je kunt deze hair extensions gegarandeerd stylen/krullen.

Style nooit met een temperatuur hoger dan 180 C
Belangrijk om te weten: Wanneer je de hair extensions gaat stylen of krullen mag je de temperatuur van je stylingapparaat niet hoger zetten dan 180 graden. Het is ook aan te raden je extensions voor het stijlen of krullen goed door te borstelen. En last but not least: gebruik altijd een hitte-beschermer (bijvoorbeeld het Carmen Thermal Heat Protection serum). Je hair extensions blijven hierdoor veel langer zacht en mooi. Schrik niet als er tijdens het stylen wat stoom van je haar af komt, dit is de hitte beschermer die verdampt en dus goed zijn werk doet.

De levensduur van je perfecte krul
Met een krultang van Carmen kun je krullen creëren in een handomdraai. Maar hoe zorg je er nu voor dat je krullen zo lang mogelijk goed blijven zitten?

- Gebruik nadat je je (extensions)haar hebt gewassen geen conditioner.

- Zorg ervoor dat je (extensions) haar goed droog is voor je het gaat stylen.

- Spray voordat je gaat krullen een klein beetje haarlak in het plukje dat gaat krullen

- Houd de krultang niet te lang, maar ook niet te kort vast – 10 seconden is voldoende
(oefen eerst eens op de laagste temperatuur stand en kijk wat het met je haar doet)

- Kam je haar niet meer door na het krullen, maar ‘kam’ je haar eventueel na het krullen met je handen

- Spray als je klaar bent met krullen nog wat haarlak in je haar voor extra fixatie

Tip: Wil je langer dan 1 dag plezier van je krullen? Maak dan voor het slapen gaan een losse knot of staart en slaap op een zijden kussensloop. Dan houd je gegarandeerd mooi, zacht- en pluisvrij haar.

Hair extensions vs. Natural Curls
En hoe zit dat? Een krul in je eigen haar, of een krul in je hair extensions, welke blijft nu langer mooi? De zwaartekracht speelt helaas een rol bij de levensduur van je krullen. Hoe zwaarder en hoe langer je hair extensions zijn, hoe sneller de krul eruit gaat. Het blijft dus beide even lang zitten, maar het heeft de maken met de zwaarte van je haar. De levensduur van je krullen heeft tevens met de voorbehandeling en de lengte te maken. Als je bovengenoemde tips en trucs opvolgt en je haar krult of stylt met je eigen Carmen krultang, heb jij gegarandeerd prachtig gestyled haar! Of het nu van jezelf is, of aangevuld met extensions. Enjoy!


Ben je ook geïnteresseerd je haar te vermeerderen of te verlengen? Kijk dan eens op de site van Maggies Hair. Je krijgt nu 10% korting met de code: CARMEN10 www.maggies-hair.nl

Reacties (6)
Plaats een reactie
Reacties
 • Sophie Meijers 01-05-2015 15:08:16
  Leuk artikel en nuttige informatie. Ik overweeg zelf ook extensions maar zat inderdaad met de vraag of ik dan nog wel mijn krultang kan gebruiken. Ik hartje krullen! Ik weet nu waar ik op moet letten bij de aanschaf! Super bedankt Carmen x
 • Natasja 01-05-2015 15:08:16
  Carmen!

  De blogs zijn echt geweldig. Al mijn vragen worden beantwoord en beter nog! Heel erg leuk ook om korting te krijgen. Zijn de hairextensions ook via een webshop te koop? Zo ja, weet u goede?

  Liefs,

  Natasja
 • Carmen 01-05-2015 15:08:16
  Beste Natasja, Hair Extensions zijn via meerdere shops verkrijgbaar. Bij www.maggies-hair.com krijg je nu 10% korting.
 • Joliza 06-03-2018 14:42:49
  Google eens op Djarling Hairextensions.
  Die hebben de methode om extensions te zetten zonder dat je eigen haar beschadigd.

  Joliza.
 • Bella 06-03-2018 14:42:49
  Wat als je 100% human hair hebt en je wilt het stijlen, Hoelang blijft het dan stijl?
 • jett 06-03-2018 14:42:49
  Dear Manager,

  Good day!
  We are one of the biggest professional human hair goods manufacturers in China. We have been in this business for more than 20 years. And we can offer you all styles of human hair goods that you listed in your website.
  Please inform me what detail goods you need, and we can give you the best quotation. Also if you need we can send the samples for your test too.
  Hope we can find a way to cooperate with you. I am waiting for your reply soon. Thank you.

  Best regards!
  ‌Jett

Lees deze artikelen ook eens

NIEUW: LS170 30 April 2019
NIEUW: LS170
Lees verder
 Waarom je NOOIT meer reinigingsdoekjes gebruikt 18 March 2019
Waarom je NOOIT meer reinigingsdoekjes gebruikt
Lees verder
Föhn stijlen 11 February 2019
Föhn stijlen
Lees verder
Twitter
Facebook
Favoriete pins