Vervellen door zonnebrand - Carmen
  • Inspirerend sinds 1963
  • Twee jaar garantie
  • In meer dan 1500 winkels
  • Kwaliteit & Service
  • Beautymerk

Vervellen door zonnebrand

Terug naar overzicht

Allereerst: waarom vervel je?

Je huid vervelt simpelweg omdat je lichaam beschadigde cellen, die mogelijk kankerverwekkend zijn, kwijt moet raken. Omdat je lichaam door heeft dat dit een gevaar is treedt er automatisch een mechanisme in werking dat alle beschadigde cellen zo snel mogelijk afbreekt. Je lichaam wil dit dan zo snel mogelijk doen, met als gevolg de grote lappen vel die je soms van je af kunt trekken. Deze worden dan weer vervangen door nieuwe gezonde cellen.

Wat je vooral niet moet doen is krabben of de stukjes huid er af proberen te pulken, je haalt er zo vaak meer huid af dan nodig is en dat kan littekens veroorzaken. Op internet wordt veelal als advies gegeven, dat je het proces kunt versnellen door je huid te scrubben om zodoende de dode huidcellen te verwijderen. Als je een verbrande huid scrubt is dat sowieso geen pretje, maar de kans is ook nog veel groter dat je een infectie krijgt en dus littekens.
Wat wel verstandig is, is je huid gehydrateerd houden door jezelf regelmatig in te smeren met bodylotion of aftersun en door veel water te drinken.
Om er voor te zorgen dat het aanmaken van de nieuwe huidcellen goed gebeurt kun je vitaminepillen slikken voor je huid. Deze zijn gewoon te koop bij de drogist, op het potje met vitaminepillen of tabletten er in zal huid, haar en nagels staan.

Wil je de zon weer in, nadat je huid verveld is, wees dan extra voorzichtig met de nieuwe huidcellen, deze hebben nog geen beschermlaag (bruin pigment) aangemaakt. Lees deze blog voor tips om je huid goed te beschermen.

Reacties (1)
Plaats een reactie
Reacties
  • Lisan 06-03-2018 14:42:26
    De tabletten gebruikte ik vroeger al voor m'n nagels, ik ben weer begonnen met slikken en volgens mij gaat het herstellen inderdaad beter. Als ik net verveld ben is de nieuwe huid daar onder vaak nog erg gevoelig, dat werd bij het gebruik van de pillen wel minder!

Lees deze artikelen ook eens

Blijf op de hoogte: volg Carmen op 13 November 2019
Blijf op de hoogte: volg Carmen op
Lees verder
Back to work 12 September 2019
Back to work
Lees verder
Summertime 12 July 2019
Summertime
Lees verder
Twitter
Facebook
Favoriete pins