Hoe bescherm je je huid tegen de zon - Carmen
  • Inspirerend sinds 1963
  • Twee jaar garantie
  • In meer dan 1500 winkels
  • Kwaliteit & Service
  • Beautymerk

Hoe bescherm je je huid tegen de zon

Terug naar overzicht

Je huid goed beschermen tegen de zon is best lastig maar heel belangrijk om allerlei narigheid te voorkomen. Om het beschermen wat gemakkelijker te maken, staan in deze blog een aantal tips die goed van pas kunnen komen bij je volgende aankoop van zonnebrand.

Crème of spray?
Een spray is veel gemakkelijker, je sprayt het over je lichaam, verdeelt het en klaar ben je. Een crème daarentegen moet je goed insmeren, het kan een witte waas geven en trekt meestal langzamer in. Toch is het raadzaam om een crème te gebruiken, omdat met een spray de kans groter is dat je te weinig aanbrengt en plekjes vergeet doordat de sprays meestal doorzichtig zijn.

Waterproof
Waterproof zonnebrand bestaat niet. De beschermende laag van zonnebrand gaat er eigenlijk altijd af door water. Wanneer er 'waterbestendig' op de fles staat houdt dit in dat de zonnebrand nog ongeveer 80 minuten werkt nadat je in het water bent geweest. Houd er wel rekening mee dat je je sowieso om de twee uur opnieuw in moet smeren en wees voorzichtig met afdrogen.

SPF
Het aantal SPF (Sun Protection Factor) in een zonnebrand geeft de zwaarte van de bescherming aan. SPF 15 zou voor 93,3% beschermen, SPF 30 voor 96,9% en SPF 50 zorgt voor een bescherming van 98%, niet een heel groot verschil dus. Als je van jezelf weet dat je erg snel verbrandt is het vanzelfsprekend dat je SPF 50 blijft gebruiken, maar wanneer je niet snel verbrandt kun je ook prima SPF 30 gebruiken. SPF 50 is namelijk vaak duurder dan SPF 30 en dan kun je hier dus op besparen.

UV-straling
Zonnebrand beschermt tegen UV-straling, dat is algemeen bekend. Maar er zijn verschillende varianten UV straling, waaronder UVA en UVB. De meeste zonnebrand beschermt alleen tegen UVB, wat de verbranding van je huid veroorzaakt, maar beschermt niet tegen UVA, hetgeen veroudering van de huid veroorzaakt. Lees de verpakking van je zonnebrand de volgende keer dus goed. Wanneer je een zonnebrand met UVA bescherming zoekt, horen er enkele van de volgende ingrediënten in te zitten: zinkoxide, avobenzone (butyl methoxydibenzoylmethane), titanium dioxide, mexoryl SX, tinosorb en ecamsule.

Tot slot nog een paar tips:

- Vermijd de zon zoveel mogelijk tussen 12:00 en 15:00 zeker in een warm land, waar de zon op z'n hoogst staat en je dus sneller verbrandt.
- Kies voor dagcrème of foundation met een SPF filter.
- Smeer ook in: je lippen, oren, oksels, voeten, haarlijn en je oogleden, deze plekjes worden vaak vergeten!
- Gebruik een zonnebrand niet langer dan één à twee jaar.

Reacties
Plaats een reactie
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Lees deze artikelen ook eens

Blijf op de hoogte: volg Carmen op 13 November 2019
Blijf op de hoogte: volg Carmen op
Lees verder
Back to work 12 September 2019
Back to work
Lees verder
Summertime 12 July 2019
Summertime
Lees verder
Twitter
Facebook
Favoriete pins