Föhn stijlen - Carmen
  • Inspirerend sinds 1963
  • Twee jaar garantie
  • In meer dan 1500 winkels
  • Kwaliteit & Service
  • Beautymerk

Föhn stijlen

Terug naar overzicht

‘Föhntastisch haar’

Wat voor ‘haartype’ ben jij? Ben jij iemand die elke dag zo uit bed stapt en alleen de borstel door het haar haalt of sta jij elke ochtend minstens een kwartier voor de spiegel om het in bedwang te krijgen? Als jij iemand bent die elke dag met ‘perfect’ haar uit bed stapt, mag je stoppen met lezen. Aan jou hebben we niks, want jouw haar zit altijd al goed (zijn we stiekem heel erg jaloers op) ;-). Ben jij de persoon die niet gezegend is met een perfecte hairdo, dan kun jij gerust verder lezen. Wij zullen jou een korte uitleg geven over waarom de haardroger a.k.a. föhn een onmisbaar item in jouw collectie zou moeten zijn.

Super ‘koel’!
De föhn wordt vaak gebruikt om het haar droog te blazen. Logisch, want dat is waar een föhn voor gemaakt is. Maar uiteraard kun je de föhn voor meer gebruiken dan voor het drogen van jouw haar. Wil je graag meer volume in je haar creëren? Zet dan na het drogen van jouw haar de coolshot functie aan (hierdoor komt er koude lucht uit de föhn) en breng op deze manier volume aan. Hoe dit kan? Dankzij de spontane temperatuurwisseling (van warm naar koud) sluiten de schubben in je haar en zorgt dit ervoor dat het haar de gewenste vorm behoudt. Vergeet niet het haar met styling producten (mousse of lak) te bewerken want na verloop van tijd gaan de schubben weer openstaan en verliest je haar alsnog volume. Dan heb je al dat werk voor niks gedaan, dat zou jammer zijn.
Een korte samenvatting voor de snelle lezers:

  • Eerst haar droog blazen met warme lucht
  • Vervolgens coolshot functie met koude lucht
  • Hallo volume in jouw haar

Slag, volume of krul?
Je herkent het misschien wel: zodra jij de verpakking van de föhn openmaakt, komen er een blaasmond en diffuser tevoorschijn. Erg leuk, maar welk opzetstuk past nu het beste bij jou? Heb jij haar met een natuurlijke slag of ben jij in het bezit van mooie krullen? Dan zou de diffuser zomaar jouw beste vriend kunnen worden! Zet de föhn op de gewenste temperatuur en blaasstand en breng de diffuser naar de haarwortels toe. Doe dit pluk voor pluk en houd dit telkens een paar seconden vast. Resultaat? Een mooie natuurlijke krul met volume!

Ben jij iemand met steil haar? Dan zou de blaasmond een uitkomst kunnen zijn voor jou. Je kunt niet alleen jouw steile haar in model ‘blazen’ en stylen, maar in combinatie met een krulborstel kun jij juist ook een golvend effect creëren. Het is eventjes oefenen, een föhn en krulborstel tegelijk vasthouden, maar als je dit eenmaal onder de knie hebt, is het resultaat prachtig! Bij deze methode werk je ook pluk voor pluk en laat je de borstel tegelijk met de föhn van boven naar beneden glijden. Draai de onderste haarplukken vervolgens om de ronde borstel heen en volg dit met de föhn. Prachtig ‘natuurlijk’ golvend haar.
Korte samenvatting voor de snelle lezers:

  • De diffuser is perfect voor iedereen met een slag of krullen in het haar
  • De blaasmond is geschikt voor iedereen met steil of glad haar
En welke föhns zijn dan nu geschikt voor jouw haar? Onze AC5200 heeft niet alleen een sterke AC motor (net zoals van de professionals), maar heeft ook een diffuser én blaasmond. Maak jij nooit gebruik van een diffuser? Dan is onze HD3130 perfect voor jou. Het snoer is oprolbaar (net zoals van een stofzuiger) waardoor het nooit meer in de knoop komt. Dankzij de blaasmond kun jij je haar perfect (af)stylen!
Reacties
Plaats een reactie
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Lees deze artikelen ook eens

Summertime 12 July 2019
Summertime
Lees verder
NIEUW: LS170 30 April 2019
NIEUW: LS170
Lees verder
 Waarom je NOOIT meer reinigingsdoekjes gebruikt 18 March 2019
Waarom je NOOIT meer reinigingsdoekjes gebruikt
Lees verder
Twitter
Facebook
Favoriete pins