SINCE 1963 Carmen
Curly
CR4275 - detail 5.jpgTerug naar overzicht
28 mei 2021

Alles wat je moet weten over stijltangen

Je haar stijlen doe je met een stijltang. Wil je stijl haar met prachtige glans? Ook jouw eigen haarlengte en krulsterkte speelt daarin een grote rol. Ik ga je hier alles vertellen welke stijltang het beste bij jou past en hoe je hem kunt gebruiken.


Hoe gebruik je een stijltang?

Vrouwen met een bos krullen snakken soms ook naar glanzend stijl haar. Met een stijltang kan je dat bereiken. Het is dan uiterst belangrijk dat het haar écht kurkdroog is. Waarom is dat belangrijk? Omdat als het haar nog iets vochtig is de kans heeft om te verbranden (niet schrikken, het vliegt niet in de brand maar je tast dan door de beschermlaag van het haar heen). Ook als het haar nog niet helemaal droog is heb je kans dat de glans verdwijnt en het haar pluizig wordt. Dit omdat de haarschubben dan nog niet volledig zijn gesloten. Zodra het haar kurkdroog is, kan je het haar mooi stijlen en glans creëren.

Welke stijltang past bij mij?

Welke stijltang het beste bij jou past hangt vooral af van de dikte van jouw haar. Heb je dik haar, dan heb je een krachtigere stijltang nodig. Heb je wat dunner haar, dan is het belangrijk dat je jouw haren niet teveel blootstelt aan hete temperaturen. Heb je stug of krullend haar? Dan is stijlen op een temperatuur tussen de 180 - 230 graden waarschijnlijk nodig voor een goed resultaat. Heb je dun, kwetsbaar of geverfd haar? Dan is het stijlen op een hoge temperatuur niet aan te raden. Op geverfd en kwetsbaar haar zal de warmte van de stijltang sneller resultaat geven. Een stijltang met verschillende temperatuurstanden onder 180 graden zal je haar al in model krijgen. 


Stap voor stap stijlen:

•    Verdeel je haar in delen
•    Neem een lok van 2 tot 3 centimeter
•    Zorg ervoor dat de lok klitvrij is.
•    Stop de pluk tussen de platen en beweeg langzaam naar beneden
•    Laat de pluk rustig afkoelen
•    Eindig met een serum of haarspray
•    Schud je kapsel voorzichtig los met je vingers

Hoe onderhoud je de stijltang het allerbeste?

Gebruik je geen haarproducten zoals haarspray en mousse, dan kan je gerust je stijltang één keer in de maand schoonmaken met een vochtige doek. Gebruik je wel stylingsproducten, dan krijg je de stijltang het beste schoon met een vochtige doek wanneer de stijltang nog een klein beetje warm is.
Als je dit regelmatig op deze manier doet gaat jouw stijltang langer mee en bescherm je jouw haar tegen vuil dat op de stijltang terecht komt.
Let op! Gebruik geen chemische middelen of een schuursponsje, want hiermee haal je de Keramische coating ervan af en dit is juist de beschermlaag voor jouw haar.

490