SINCE 1963 Carmen
Curly
Stijl # 4.jpgTerug naar overzicht
08 september 2021

Back to school special: snel je haar fohnen met een fohnborstel

Föhnen met een föhnborstel is echt een uitvinding. Je hebt namelijk een föhn en een borstel in één waardoor je een hand vrij hebt. Met de föhnborstel kan je het haar polijsten en die prachtige glans tevoorschijn toveren. Hoe je dat doet leg ik je hier graag uitgebreid uit.

Hoe gebruik je een föhnborstel?
Allereerst moet je ervoor zorgen dat je met een ‘normale’ föhn het haar zo goed als droog heb geblazen, anders ben je langer dan nodig met de föhnborstel aan het föhnen. Zodra je dit hebt gedaan kan je beginnen met het föhnen met de föhnborstel. Verdeel je haar in plukken en begin onderaan in je nek. Zo kan je pluk voor pluk het haar polijsten in de gewenste vorm. Let op: pas als het haar écht glanst is het haar goed droog. Soms kan de warmte van de pluk doen verraden dat het haar droog lijkt, maar het nog niet is.

Welke föhnborstel past bij mij?
Welke föhnborstel het beste bij jou past hangt vooral af van de lengte van jouw haar. Heb je lang haar, dan heb je een dikkere föhnborstel nodig. Heb je wat korter haar, dan is het belangrijk dat je een föhnborstel kiest met een dunnere diameter. Als de borstel dunner is, kan het haar er gemakkelijk omheen. Carmen heeft ook föhnborstels met verschillende opzetstukken, namelijk de DC1055 - CARMEN COMPLETE MULTI STYLER. Je kunt ze alle 3 gebruiken, bijvoorbeeld de dikkere om de lengtes te polijsten en de dunnere om volume aan de aanzet te föhnen. Zo ben je heel creatief bezig met alle opzetstukken.

Stap voor stap föhnen met een föhnborstel:
•    Droog je haar zo goed als droog met een ‘normale’ föhn
•    Verdeel je haar en begin onder in je nek met föhnen
•    Föhn elke pluk tot het glanst
•    Laat het haar rustig afkoelen
•    Eindig met een serum of wat haarspray
•    Schud je kapsel voorzichtig los

Hoe onderhoud je de föhnborstel het allerbeste?
Bij het schoonmaken van je föhnborstel is het altijd belangrijk dat het apparaat niet in het stopcontact zit. Het onderdeel dat het snelste vuil wordt, is het rooster waar de föhnborstel lucht naar binnen haalt. Hier blijft vaak veel stof in hangen. Door met een tandenstoker of satéstokjes voorzichtig door de gaatjes heen en weer te gaan, valt het stof er vanzelf uit. Ook is het belangrijk om regelmatig de losse haren uit de borstel te verwijderen. Dit kan je voorzichtig doen met een kam of eventueel zelfs met je vingers. Als je dit regelmatig doet dan gaat jouw föhn langer mee en behoudt hij zijn blaaskracht!
 

490