SINCE 1963 Carmen
Curly
winactie-shinycurls3.jpgTerug naar overzicht
12 oktober 2021

Carmenset vs. Krultang

Carmenset zorgt voor grote slag en volume in je haar
Voor een mooi krullend kapsel gebruik je een Carmenset of krultang. Het is afhankelijk van het soort krul dat je wenst welk product je hiervoor gebruikt. Wil je een mooie grote slag in je haar en veel volume bij de haaraanzet, dan adviseer ik je een krulset te gebruiken. Door de rollers van een Carmenset goed in te draaien krijg je een prachtig resultaat! Kijk hier voor meer uitleg over het indraaien van de Carmenset.

Volle bos krullen?
Met een Carmenset kun je niet echte pijpenkrullen of kleine diameter krullen creëren. Wil je een echte krul à la Beyoncé, dan adviseer ik je voor een krultang te gaan. Voor echt lang haar adviseer ik je sowieso een krultang te gebruiken. Met een krulset heb je dan eerder kans dat de krul meer een slag wordt. Kortom; er zit veel verschil tussen krullen die je met een Carmenset maakt en krullen die je met een krultang maakt ;-)!


Waar moet je op letten bij het gebruik van je Carmenset:

1.    Gebruik vlinderklemmen of clips om de rollers vast te zetten. Het is maar net waar jij handiger in bent. Is je set klemmen niet meer compleet? Er zijn universele klemmen verkrijgbaar.
2.    Soms warmt een roller niet goed op, dit heeft te maken met het contact dat ze moeten maken met de set. Mijn advies is dan ook altijd alle rollers goed aan te duwen voordat je de krulset aanzet.
3.    Let bij het indraaien van je Carmenset op de diameter van de roller. De dikke rollers geven namelijk een ander soort krul dan de dunnere. Ook is het belangrijk hierbij te letten op de lengte van je haar. Lang haar kan eenvoudiger om dikke rollers gedraaid worden dan korte lokken natuurlijk. Ik vind het mooiste om de grote rollers rondom mijn gezicht in te rollen. De middelgrote gaan in het midden en bovenop en de kleinste achter en onderaan. Het vergt wat oefening maar het is zeker te leren.


Meer informatie over de krultangen en Carmensets vind je hier!
 

490