SINCE 1963 Carmen
Curly
youtube-carmen.jpgTerug naar overzicht
08 januari 2021

Krijg een mooie en gezuiverde huid dankzij het stomen

Is stomen goed voor je huid?
Ja! Het is heel goed om je gezicht eens grondig te reinigen en een “boost” te geven met een stoombehandeling. Doordat je het gezicht stoomt, zweet je alle viezigheid uit je poriën.  Dit klinkt vies, maar zorgt ervoor dat je een schone, gereinigde huid krijgt! Wanneer je het gezicht stoomt gaan je poriën open, waardoor het vuil de poriën zal verlaten.  Doordat het vuil uit je poriën is, zullen mee-eters en puistjes minder snel voorkomen en verdwijnen. Veel mensen hebben last van mee-eters en onzuiverheden op de neus, met het bijgeleverde neusmasker van de Carmen Perfect Steam kom je hier gemakkelijk vanaf.

Ook voor de doorbloeding is het goed om je gezicht eens te stomen. Hierdoor stroomt het bloed extra goed door de haarvaatjes en word je gezicht goed doorbloed. Het is belangrijk dat je na een stoombehandeling je gezicht wast met koud water zodat de poriën zich weer sluiten.

Hoe begin je met stomen? 
Het is goed als je voor het stomen je gezicht eerst goed reinigt met bijvoorbeeld de Carmen Sonic Facial cleanser. Pak daarna de Carmen Perfect Steam.  Zet een kookwekker op zo’n 10 minuten. Ga met je gezicht boven het apparaat hangen en doe een handdoek over je hoofd. Na zo’n tien minuten kun je stoppen met stomen. Je poriën staan nu helemaal open. Sluit het ritueel af met een goede reiniging en verzorging voor je gezicht! Mocht je verkouden zijn dan werkt de Carmen Perfect Steam ook perfect om de luchtwegen vrij te maken. 

5 tips voor het stomen
1. Stoom je gezicht niet meer dan één keer per week.
2. Stoom wanneer je verkouden bent.
3. Stoom voor het douchen, dan kun je daarna onder de douche je gezicht even afspoelen met koud water om de poriën weer te sluiten.
4. Stoom niet langer dan 15 minuten.
5. Sluit je stoomritueel af met een fijn masker.
 

490