SINCE 1963 Carmen
Curly
CR4275 - detail 4.jpgTerug naar overzicht
29 maart 2022

Krullen met de stijltang

De stijltang staat er natuurlijk om bekend om het haar te stijlen. Maar wist je dat je met een stijltang ook ontzettend mooie krullen kunt creëren? Onze stijltangen zijn namelijk voorzien van afgeronde platen. Deze platen zorgen ervoor, wanneer je de pluk om de stijltang heen draait, dat er een mooie vloeiende krullen ontstaan. In onderstaand blog ga ik je uitleggen hoe je dat voor elkaar gaat krijgen.

Carmen CR4275

Curls, curls, curls

Stap 1. Verdeel je haar in secties, dit geeft je een beter overzicht, steek bijvoorbeeld het bovenste deel van je haar omhoog en werk zo van beneden naar boven.

Stap 2. Pak een plukje. Hoe dikker de pluk, hoe groter de krul en vice versa. Om te oefenen is het misschien makkelijker om te beginnen met een kleinere pluk.

Stap 3. Klem vervolgens de stijltang bovenin het haar en draai de stijltang een slag. De richting waarop je de stijltang draait bepaalt de draai van de krul, draai je de stijltang naar binnen, dan draait de krul naar je gezicht toe. Draai je het haar naar buiten, dan krult de krul van je gezicht af.  

Stap 4. Wanneer je de stijltang met het haar een slag hebt gedraaid, laat je de stijltang langzaam naar de punten van je haar glijden. Als het goed is verschijnt er nu een mooie krul in je haar!

Stap 5. Wanneer je het haar volledig hebt gekruld kan je het haar borstelen voor een natuurlijke look. Zakt je haar gemakkelijk uit? Verdeel dan eerst een lichte haarspray over het haar voordat je het uitborstelt. Dit zorgt voor wat meer stevigheid.

490