SINCE 1963 Carmen
Curly
LS170 - detail 3.jpgTerug naar overzicht
01 april 2021

Tips voor het gebruik van een ladyshave

Je kunt op verschillende manieren je lichaam ontharen. Sommige vrouwen kiezen voor een scheermesje, anderen voor waxen of gebruiken een ontharingscreme. Het kan zelfs per lichaamsdeel verschillen welke methode je gebruikt. Welke methode je zelf fijn vindt is heel persoonlijk.

Carmen Ladyshave

Wat is een ladyshave?

Een ladyshave is een scheerapparaat ontwikkeld voor vrouwen. Een vrouwenhuid is nu eenmaal teerder dan die van mannen. Er zijn verschillende ladyshaves: apparaten waarmee je droog kunt scheren, nat of een combinatie daarvan. De ladyshave waarmee je nat kunt scheren is (spat) waterdicht zodat je er onder de douche mee kunt ontharen. Sommige types zijn oplaadbaar en daardoor snoerloos te gebruiken. Met een ladyshave kun je heel eenvoudig benen en oksels door de ronde vorm die de scheerkop vaak heeft. Met de trim functie kun je lange haartjes kort scheren, met het scheerblad zorg je voor een glad oppervlak. Als je hele lange haren wilt wegscheren, zal je ze eerst kort moeten knippen. Als je een apparaat zoekt waarmee je snel je benen kunt ontharen, kies je voor een ladyshave met een groot scheeroppervlak.

Hoe gebruik je een ladyshave?

Reinig voor gebruik alle lichaamsdelen die jij zou willen epileren en/of scheren, zodat dit geen sporen van persoonlijke verzorgingsmiddelen (zoals deodorant) meer bevat. Selecteer de kop die je zou willen gebruiken, d.w.z. de ladyshave of de Epilator, en verwijder de beschermkap.

Droog scheren: Zorg er bij droog scheren voor dat de huid grondig schoon en volledig droog is. Gebruik de schakelaar om het apparaat aan te zetten. Trek jouw huid strak met je vrije hand en zorg ervoor dat de haren rechtop komen te staan. Tijdens het scheren van de oksel is het belangrijk dat jij jouw arm uitgestrekt langs jouw hoofd houdt en de ladyshave rustig (en zonder extra druk) over de huid beweegt. Op deze manier worden zowel de langere als de kortere haren gelijkmatig afgesneden. Gebruik het apparaat tegen de richting van de haargroei in.

Epilator: Omdat de huid na epileren gevoelig kan zijn, raden wij het gebruik van irriterende middelen, zoals alcoholhoudende deodorant, af. Houd bij het epileren van de onderarm de arm recht vooruit, zodat de huid strak is en beweeg het apparaat in verschillende richtingen. Beweeg het apparaat bij het epileren van de benen vanaf het onderbeen naar boven. Houd het been recht gestrekt bij het epileren van de knieholten. Schakel het apparaat uit en maak het apparaat schoon met het meegeleverde schoonmaakborsteltje.

Onthaartips voor een ladyshave:

- Scrub je benen eerst voor een makkelijkere ontharing
- Zorg ervoor dat je huid strak staat
- Druk niet te hard met het apparaat op de huid, maar ga voorzichtig te werk. Zo voorkom je beschadiging van het apparaat en uiteindelijk je huid.
- Maak de scheerkop na iedere onthaarbeurt schoon met het meegeleverde borsteltje (van veel ladyshaves kun je de kop loskoppelen voor een goede reiniging)
- Maak eerst je lange haartjes kort met de trim/tondeuse functie waardoor het wegscheren makkelijker wordt.
- Scheer tegen de haarrichting in

490