SINCE 1963 Carmen
Curly
sept-shoot9.jpgTerug naar overzicht
01 maart 2021

Alles over fohnen

Je haar föhnen kan op heel veel verschillende manieren. Wil je het gewoon drogen, in model föhnen of prepareren om het daarna glad te föhnen met een föhnborstel? Dat hangt helemaal af van jouw wensen. Ik ga je hier alles vertellen wat je moet weten over de föhn!

Hoe gebruik je een föhn?
Als het haar nog nat/vochtig is, is het belangrijk om eerst aan de aanzet (dichtbij de hoofdhuid) te gaan drogen. Zorg dat de föhn in beweging blijft, hiermee creëer je het meeste volume. Let hierbij op dat je de temperatuur zo instelt zodat het prettig aanvoelt. Zodra het aan de hoofdhuid droog is, kan je verder met de lengtes drogen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld op de kop te hangen, de föhn erdoor laten te blazen en eventueel met je handen het haar modelleren. Mocht je handig zijn zou je ook nog een grove borstel kunnen pakken en hiermee het haar polijsten.

Welke föhn past bij mij?
Welke föhn het beste bij jou past hangt vooral af van de dikte van jouw haar. Heb je dik haar, dan heb je een krachtigere föhn nodig. Heb je wat dunner haar, dan heb je veel minder blaaskracht nodig om het haar droog of in model te krijgen. Als je lang of dik haar hebt is een vermogen van 2000 Watt of meer erg fijn. Hierdoor ben je niet uren lang aan het föhnen. Heeft je haar een normale dikte? Een föhn tussen de 1500 en 2000 Watt is ideaal. Heb je dun haar? Dan is een föhn onder de 1500 Watt geschikt.

Stap voor stap föhnen:
•    Doe een beschermer in je haar 
•    Föhn de aanzet van het haar droog
•    Föhn de lengtes droog met je handen of eventueel een grove borstel
•    Laat het haar rustig afkoelen
•    Eindig met een serum of wat haarspray
•    Schud je kapsel voorzichtig los

Hoe onderhoud je de föhn het allerbeste?
Allereerst is het bij het schoonmaken van je föhn altijd belangrijk dat het apparaat niet in het stopcontact zit. Het onderdeel dat het snelste vuil wordt, is het rooster waar de föhn lucht naar binnen haalt. Hier blijft vaak veel stof in hangen. Door met een tandenstoker of satéstokje voorzichtig door de gaatjes heen en weer te gaan, valt het stof er vanzelf uit. Als je de föhn op de kop houdt, zal het stof er zo uit vallen en kan je met een licht vochtige doek de achterkant van de föhn afnemen. Bij sommige föhns is het rooster afneembaar, zo kan je er heel goed bij en het rooster schoonmaken met een vochtige doek. Als je dit regelmatig doet dan gaat jouw föhn langer mee en behoudt hij zijn blaaskracht!

490